Ugrás a tartalomra

Végre a vonal fölött a BMTE!

2024. március 29. péntek
Győzelem a BVSC ellen, döntetlen Tiszakécskén
Végre a vonal fölött a BMTE!

A válogatott mérkőzések miatti szünetet arra használta fel a BMTE, hogy játsszon egy felkészülési mérkőzést a BVSC-vel a Szőnyi úton, a kispesti, 26. fordulóbeli vendégjáték előtt. A vasutasok elleni 2-1-es győzelem azt mutatja, kilábaltunk a hullámvölgyből. Mi több, a tiszakécskei 2-2-nek köszönhetően hosszú idő után újra a vonal felett van a csapat, még ha csak jobb gólkülönbségével is.

Ugorjunk vissza az időben március 17-re, a nemzeti ünnepünk hétvégéjére, amikor a Nyíregyháza elleni bravúros 3-2 után Tiszakécskén próbálta pontjai számát gyarapítani Dajka László vezetőedző legénysége.

Tiszakécske a Magyarország–Törökország válogatott mérkőzés kapcsán tett szert országos ismertségre, amikor az 1-0-s magyar győzelmet hozó meccset követő sajtóértekezleten Marco Rossi a kérdésemre, miszerint meglepte-e a nagy visszatérő Gulácsi Péter bravúros teljesítménye, visszakérdezett: „Miért lepett volna meg? Gulácsi nem a Tiszakécskében véd, hanem a Bundesliga egyik élcsapatában, a Lipcsében!”

Szóval, a Tiszakécske. Előzőleg Dajka László vezetőedző afféle hatpontos mérkőzésnek aposztrofálta a kiesés elől menekülő két csapat csörtéjét, amelyen végül mindkét félnek jutott egy-egy pont. A hazaiak szereztek vezetést, Zsóri Dani büntetőből egyenlített, Oláh Bálint a vezetést is megszerezte, de a végén ugyancsak jogos tizenegyesből otthon tartott egy pontot a Kécske.

„Akár hiszi, akár nem, sokkal jobban játszottunk, mint a Nyíregyháza ellen, 6-3-ra kellett volna nyernünk, ehelyett 2-2 lett a végeredmény – mondta Dajka mester, akivel magára talált a csapat. – De hát a futball már csak ilyen, az eredmény nem mindig tükrözi a mutatott játékot.”

A rutinos szakember arról is beszélt lapunknak, hogy most már olyan módosításokat hajtott végre az edzésmunkában, aminek kezd meglátszani az eredménye.
„Persze még kilenc forduló hátra van, elméletben 27 pontot tud szerezni mindegyik csapat, a Budafok is, meg kell próbálni minél többet besöpörni ebből a huszonhétből” – így Dajka.

Akinek érzelmileg különleges mérkőzés lesz a 26. fordulóban a kispesti összecsapás, nem is próbálja bagatellizálni.

„Igen, különleges meccs előtt állunk, nekem nagyon fontos, hogy kitegyünk magunkért a Honvéd ellen. Kispestre mindig hazajárok, nekem az volt a szívem klubja, jó lenne pontot vagy pontokat szerezni. Persze a Honvéd is magára talált az utóbbi két fordulóban, nehéz meccs lesz.”

Főleg úgy, hogy több kulcsjátékosunk is sérült, sőt, vasárnap Soltész is belázasodott. Dajka azonban bízik benne, hogy a körülményekhez képest a legjobb összeállításban küldheti pályára a Budafokot a Bozsik Stadionban.

Ch. Gáll András